16:30

Kungsängens IF

Referat: Bele Barkarby IF IBF - Kungsängens IF

E18-derby mot Kungsängen.
För min del handlar det om det andra inhoppet för säsongen, där det första tillfället var en torsk söder om stan en sen tisdagskväll. Martin som öppnat säsongen med 4 vinster och 12 insläppta mål fick tyvärr en förlust i protokollet senast mot Hässelby, en match som vi ägde men förlorade. Själv hade jag en bra känsla efter träning, SIL-vinst och framförallt mina Smell-Wells i dojjorna som avsevärt förbättrat arbetsmiljön i slottet.
Jag möttes av en fullsatt Björkebyparkering och började undra om laguttagningen spridit sig i Stockholms innebandykretsar – det visade sig dock vara P00 som lirade… Helt fel ute kan jag dock inte varit då jag noterade att Henke tog bakvägen till omklädningsrummet för säkerhets skull.
Att kliva in efter en fullsatt pojklagsmatch sätter lite press och det gäller att inte snubbla på bollar eller fastna med hjälmen i nätet. Det dröjer alltid kvar ett tiotal personer som är villiga att offra några minuter av söndagskvällen, förmodligen för att få något att berätta om.
Första perioden genererar bara två rader i protokollet: en bortautvisning (som vi inte förvaltar) och efter nästan 8 minuter ett snyggt mål av Ahlstrand, 1-0. Ett underläge i periodvilan med 1-4 hade inte varit orättvist och jag hade ändå inte fått menande blickar av mina medspelare. En portion tur, halvvilda chansningar och ett bra backspel gjorde att vi stängde till för Kifen. Att deras buss stod rätt parkerad och målvakten inte var någon statist hade bromsat oss men jag hävdar ändå att Kif hade flest avslut på mål.
Andra perioden fortsätter i samma stil men resultatet blir lite annorlunda. Vi gör dubbelt så många mål. Henke gör 2-0 med en patenterad vändning/dragare – inte i krysset men i princip otagbart utan batman-dräkt. Kungsängen reducerar dock minuten senare på en retur/ihopslag. Efter halva perioden är de ikapp när jag lyckas täcka skott efter sidledsförflyttning men bollen studsar uppåt, lite bakåt, pinsamt långsamt och in i mål. Vestan kan två minuter senare skicka in 3-2 från vänsterkanten och som vanligt: träffar han mål därifrån blir det mål. Med strax under minuten kvar kommer dock bortalaget på kontring för 34:e gången och jag faller ihop på något sätt och då blir det mål, 3-3.
Jag försöker peppa gubbarna. Med tanke på den samlade erfarenheten som spelare på hög nivå och tränare borde det inte vara någon omöjlighet att dyrka upp deras försvar.
Medan vi fortfarande står och funderar på hur många års erfarenhet det egentligen kan vara så kontrar Kifen igen och B43:an gör ett äkta hattrick, jag känner hur bollen snuddar handsken och flyger in i mitt vänstra kryss och vi ligger under för första gången i matchen.
Enbart 14 sekunder senare verkar dock någon glömt ändra P-skivan för deras buss och Uffe stänker in 4-4. Walle får äntligen tillbaka sin känsel i händerna och vi kan på mindre än en minut gå ifrån till 6-4. Jag tror vi hittar en harmoni nu samtidigt som motståndarna drar på sig två utvisningar varav den sista straffar dem när Henke trycker till igen, denna gång i krysset, 7-4.
Med fem minuter kvar och en hyfsat skön ledning bestämmer sig Pelle för att agera sargvakt och rätta till sargen bakom mig. Att använda motståndaren som verktyg är dock inte något som domaren bedömer tillåtet och han åker ut. Vi dödar dock utvisningen effektivt och Henke och Boris kan i slutminuten öka på till slutresultatet 9-4.
Vi tackar Kungsängen, domarna, seket och publiken för en bra match!